söndag 17 juli 2016

Instrumentellt ansvar. Varför allting är nåns fel.

Visst, jag kan förstå människor som säger att jag inte skall skylla allting på de personer i min närhet som helt enkelt bara genom tiderna röstat för att allting skall vara som det är. Man kan väl inte skylla terrorism och totalitära styren på människor som just vill odla sin trädgård, åka sina bilar, semestra på Seychellerna och se om sina skattekonton på Jersey? Det kan man väl inte? Och skylla på människor som ger fan i EU och FN?
Ni förstår poängen?
Att man kan det.

Så upptar jag åter och åter min kritik mot alla de konservativa människor som inte ser, att världen med dess nyfunna obalans mellan teknik och kunskap nu, mer än nånsin, måste orientera sig mot samarbete och i kamp för en större global jämlikhet ekonomiskt. Och för en allmän höjning av utbildnings- och bildningsnivån. Tekniken är inte bara en ljuvlighet, den är också - naturligtvis - farlig. Varför skulle den vara ofarlig?? Den har t.ex. skapat gigantiska inkongruenser!
Ty terrorister och auktoritära krafter har idag lätt att komma upp sig. Tekniken stödjer dem båda. Tillgången till teknik är absurd i förhållande till tillgången på utbildning. Konservatismen hindrar samarbete över gränserna och hindrar utbildningen.
Konservatismen ökar ojämlikheten, skapar högre tryck i den ojämlika tryckkokaren.
Varför är nu en konservativ som Bush, Cameron, som Blair, ( en konservativ), som Reinfeldt eller Sarkozy skyldiga? För att de inte är inkluderande! Sarkozy motarbetade inlemmandet av Turkiet i EU, och så blev det exakt som det blev. Det är inte Merkels fel. Och det kunde knappast bli annorlunda, med tanke på hur konservativt Europa är.
Det är givetvis OMEDELBART terroristens fel, och den AUKTORITÄRE härskarens fel. Men dessa oppkommer inte ur intet. De uppkommer MEDELBART. Och det största MEDELBARA ( instrumentella) ansvarat har givetvis - utan vidare diskussion - just DE KONSERVATIVA KRAFTERNA i hela världen.

Ingen debatterar teknik. Man bara leker vidare. Ingen utbildar sig. Man leker. Man roar sig. Man är ... konservativ.
Så har alla de i min stadsdel som röstar borgerligt ett ansvar för att terrorister och auktoritära krafter spelar på världsscenen. NI HAR ANSVAR. Ty ni har - i er blinda hedonism och brist på framsyn - släppt fram idioterna. Visst: allting är idioternas fel. Men kan ni nu inte se er i spegeln och säga: "det var jag som släppte fram idioterna!". För så var det.
Allting är alltid, och allestädes, - i GRUNDEN - de konservativas fel.

Inga kommentarer:

Erdogan e körd

Erdogan e körd. Den som förlorar striden om väljarna i Ankara, den har förlorat Turkiet.