En splitter ny bok om Franticek Kafka


Köp på Bokus https://www.bokus.com/bok/9789176998373/kafka-och-det-kafkaeska-det-dubbla-omedvetna/
eller:
på AdLibris  https://www.adlibris.com/se/bok/kafka-och-det-kafkaeska-det-dubbla-omedvetna-9789176998373





Nu har min bok om Kafka äntligen kommit på svenska. Boken är en bearbetning av min å Engelska skrivna Kafka and the kafkaesque från förra året (2017).
https://www.adlibris.com/se/e-bok/kafka-and-the-kafkaesque-9789177650591



INFORMATION OM BOKEN: "Kafka är en modern klassiker. Kanske mer än någon annan modernist definierade Kafka 1900-talet. Han gjorde det i mycket genom skapandet av det som kallas det "kafkaeska". Men vad är det kafkaeska?  Vad är det för ett begrepp? Hur kom begreppet till? Hur kunde Kafka skapa något som var så unikt, att det blev upphovet till ett begrepp? Det är bland annat dessa frågor som denna bok försöker ge svar på. Boken inleds med ett biografiskt avsnitt om Kafka. Sedan följer ett avsnitt innehållande en analys av det kafkaeska och av  grundstrukturen i Kafkas litterära teknik. I denna teknik är "det dubbla omedvetna" något centralt. Så blir också det då centrum för analysen."



---------------------------------------------------



OM FÖRFATTAREN TILL STUDIEN:"Kaj Bernhard Genell är född 1944. Han har tidigare gett ut aforismsamlingar, Ironi och existens ( Korpen,1983 ), Splittringar ( Korpen,1985 ) samt - på engelska - Kafka and the kafkaesque ( e-bok, Recito, 2017 ), av vilken boken Kafka och det kafkaeska är en senare bearbetning. Han skriver även skönlitteratur, och har på BoD publicerat romanen Pistolen (2018). Kaj Bernhard Genell bor i Göteborg, där han bl.a. under ett decennium på 1900-talet studerat humaniora vid stadens universitet."

Kommentarer

Populära inlägg