Reinfeldts naiva tankar

Man häpnar - under det man ser Reinfeldt i Forum i SVT idag - när denne talar om världens seniorer och tar som exempel diverse politiker runtom, hänvisande till Trumps, Pelosis och Bidens respektive ålder, menande att där finns ju massor av kompetens. Trots att dessa är så gamla. Tvivels utan finns det ju större kompetens hos yngre. Har Reinfeldt inte funderat över varför dessa äldre människor kommer ifråga så ofta - ja nästan uteslutande - när det gäller att bli valda till högre politiska ämbeten. Detta har Reinfeldt aldrig funderat djupare på? De kan ju inte vara mer begåvade än de yngre. DE kan näppeligen ha bättre omdöde. Givetvis, Reinfeldt, är det så att dessa äldre människor - likt en Bouteflika - har den position de har på grund av att de vetat hur man bedriver maktspel!!! Inget annat! De är förstås inte halvidioter allesammans, men deras största talang är den att hålla sig vid makten. Detta har absolut ingenting med KOMPETENS att göra. Annat än kompetens inom maktspelet.
Sedan - i ett liknande ämne - menar Reinfeldt att vi bör uppmuntra barnafödande. Vi kommer annars att hamna i en Japansk situation. Återigen är Reinfeldts resonemang helt naivt. Reinfeldt inser inte att vi nu är i en nya era, med folkförflyttningar. Att Japans befolkning minskar beror ju enbart på det faktum att landet i fråga är stockkonservativt och att det inte alls välkomnar invandrare.
Reinfeldt är en politiker som gjort vårt land enorm skada. Han bäddade för SD genom att med nyliberalismen skada S. Det är pinsamt att höra R. - ifrån en gammaldags kapitalistisk ståndpunkt - försöka ge råd åt en modern värld, där problemen sannerligen inte ligger i brist på människor.
Reinfeldt är en fördetta, en senior, och han tillhör de seniorer som inte vetat att hålla sig ajour med den nya situationen. Låt oss ta itu med de viktiga problemen, med klyftorna i samhället och med klimat- och miljökrisen.

Kommentarer

Populära inlägg